راهنمای سرمایه گذاری

دریافت مجوز برای اشخاص حقوقی

در ماده 14 قانون جمهوری ازبکستان، مدارک مورد نیاز برای «دریافت انواع مجوز فعالیت­ها» مشخص شده است. برای دریافت مجوز، درخواست به مرجع صدور مجوز مناسب الزامی است:

درخواست دریافت مجوز، نیازمند اطلاعاتی چون: نام و شکل قانونی سازمان حقوقی، محل آن (آدرس پستی)، نام موسسه بانکی و شماره حساب فعلی موسسه بانکی برای درخواست شخصیت حقوقی؛ و نام خانوادگی، نام، نام مستعار، مدارکی دال بر شناسایی شهروند نیز برای درخواست شخص حقیقی است؛ چه شخص حقیقی یا حقوقی تمایل به اداره فعالیت داشته باشد و یا اینکه بخواهد در موارد قانون­گذاری نقش ایفا ­کند، باید مجوز نوع فعالیت (در آن بخش) را تهیه کند و بازه زمانی که فعالیت در آن اجرا می­شود را نیز باید مشخص گردد. علاوه بر این موارد، باید سندی که مشخص می­کند متقاضی هزینه­ای برای رسیدگی توسط دستگاه صدور مجوز درخواست پرداخت نموده است نیز ارائه شود.

برای اجرای نیازها و شرایط ارائه شده جهت دریافت مجوز یک فعالیت مشخص و همچنین تعیین قانون­گذاری، مدارک دیگری نیز برای تایید توانایی متقاضی مجوز، الزامی است. برای فعالیت­های خاصی که این قانون به آنها مجوز نمی­دهد، ­نیاز به ثبت درخواست مجوز و فرستادن اسناد و مدارک نیست.

اسناد مورد نیاز برای درخواست مجوز، به وسیله پست الکترونیکی از سوی متقاضی یا با اطلاع آنها به مرجع صدور مجوز به صورت مستقیم ارسال می­شود. اسنادی که به صورت الکترونیکی ارسال می‌شوند، به وسیله‌ امضای الکترونیکی نیز تایید می­شوند. استفاده از فرم الکترونیک برای فرستادن اسناد و مدارک، نشانه رضایت متقاضی مجوز برای دریافت اطلاعات از روند درخواست به صورت الکترونیکی است.

اسناد ارسال شده به مراجع صدور مجوز، به وسیله یک لیست موجودی دریافت می­شوند. سپس این لیست موجودی یک نسخه کپی از اسناد را همراه با یادداشتی از تاریخ رسید اسناد از سوی مرجع به متقاضی ارسال می­کند. بر اساس قانون متقاضی مجوز مسئول اطلاعات ناقص و یا اشتباه است.

در مواردی که سازمان صدور مجوز، جهت صدور مجوز فعالیت­های خاص باید اسنادی را از سازمان‌های دیگر دریافت کند، صدور مجوز برای فعالیت خاص به وسیله یک روش ساده به نام اصل «تک پنجره» صورت می‌گیرد. به این صورت که سازمان بدون مشارکت نهادهای تجاری اسناد را به صورت مستقل دریافت می­کند.

ماده 14(1). صدور مجوز برای فعالیت­های خاص از طریق قانون «تک پنجره» است.

انواع سرمایه­ گذاری در ازبکستان

  • مشارکت و همکاری در وجوه قانونی و دیگر دارایی‌های نهادهای کسب و کار، همکاری در بانک­ها، بیمه سازمان­ها و دیگر اشخاص حقوقی و یا اشخاص حقیقی در جمهوری ازبکستان
  • ایجاد و توسعه جوامع اقتصادی و همکاری بانک‌ها، سازمان‌های بیمه و دیگر تشکیلات سرمایه­گذاری که به طور کامل در مالکیت سرمایه­گذاران خارجی است.
  • تحصیل دارایی، سهام و انواع اوراق بهادار از جمله ابزارهای بدهی است که به وسیله‌ ساکنان جمهوری ازبکستان تعیین شده است.
  • سرمایه­گذاری در حقوق دارایی معنوی، از جمله حق کپی رایت، حق ثبت اختراع، برند تجاری، استفاده از مدل­ها، طراحی­های صنعتی، نام‌های برند و نحوه انجام کار و همچنین شهرت کسب و کار به عبارتی (حسن نیت) نوع دیگری از سرمایه­گذاری در این جمهوری است.
  • دریافت امتیاز از جمله امتیازاتی برای کاوش توسعه استخراج و استفاده از منابع طبیعی است.
  • دریافت حق اشیا برای تجارت و خدمات مسکن به همراه با زمینی که در آن قرار دارند و همچنین حق مالکیت و استفاده از زمین (اجاره نیز در این دسته قرار می گیرد) و منابع طبیعی.
  • همچنین شکل­های دیگری که با قانون موجود مغایرت ندارند نیز در این دسته قرار می­گیرد.

شرکت­هایی با سرمایه­ گذاری خارجی

برای ثبت نام یک شرکت با سرمایه­گذاری خارجی در ازبکستان، باید 3 شرط کامل شود:

1. سرمایه مجاز کمتر از 40000000000 نباشد.

2. موسسان شرکت حقوقی خارجی و یا حقیقی حضور داشته باشند.

3. سهم شرکت حقوقی خارجی و یا حقیقی باید حداقل ۱۵ درصد از بودجه قانونی باشد.

سرمایه­ گذاری مشترک به شکل LLC (JVLLC):

شرایط ثبت ­نام:

-اندازه سرمایه مجاز شرکت نباید کمتر از 40000000000 باشد.

-حداقل یکی از موسسان سرمایه­ گذاری مشترک باید یک شخصیت حقوقی یا حقیقی خارجی باشد که حداقل 15 درصد از سرمایه این JVLLC را دارد.

موسسات خارجی به شکل LLC (FELLC)

شرایط ثبت ­نام:

-اندازه سرمایه مجاز شرکت نباید کمتر از 40000000000 باشد.

-موسس یا موسسان شرکت خارجی یک شخصیت حقوقی  یا حقیقی خارجی است که سهم صندوق قانونی ۱۰۰ درصد دارد.

جهت ثبت شرکت­های با سرمایه­ گذاری خارجی با توجه به آدرس پستی شرکت از مراکز خدمات عمومی استفاده می­شود. شرط مشارکت اجباری برای شخصیت حقوقی خارجی به عنوان یک شرکت کننده در شرکت اقتصادی لغو شده است. همچنین وظیفه دولت برای ثبت نام شرکت­های سرمایه­ گذاری خارجی به اندازه ۳ برابر کاهش یافته است.

اسناد و اطلاعات لازم برای ثبت­نام:

1. گزینه­ های موجود برای نام شرکت

2. توزیع (به درصد) سهام مالکان

3. اطلاعات درباره اندازه سرمایه قانونی

4. آدرس پستی شرکت

5. خلاصه­ای از ثبت تجارت شرکت­های خارجی در محل ثبت ­نام و یا اسناد دیگری که فعالیت‌های این شخصیت حقوقی را تایید می­کند (خلاصه باید شامل: نام کامل شخصیت حقوقی، مکان، داده‌های افرادی که از سوی شخصیت حقوقی قراردادها را امضا می­کنند باشد). این بیانیه از زمان ارائه داده­ها تا یک سال اعتبار دارد.

6. ارائه وکالت به نماینده

7. کپی پاسپورت مدیر و مدیران شرکت

برای شروع ثبت­ نام JVLLC/IPLLC ضروری است که برای موارد زیر آماده باشید:

1. برای مالکان، اشخاص و شهروندان جمهوری ازبکستان مدارکی چون:

-کپی پاسپورت­های تمام مالکان و مدارک ثبت نام آن­ها ضروری است؛

1.1. اگر یکی از مالکان شخصیت حقوقی ساکن جمهوری ازبکستان است، ضروری است که موارد زیر نیز فراهم شود:

-یک کپی از حق امتیاز با اصلاحات پیشین آن (اگر اصلاحاتی وجود دارد)

-یک کپی از ثبت نام مجوز (گواهی نامه[1])

-یک کپی از پاسپورت مدیر شرکت

2.1. اگر یک شهروند خارجی بین مالکان وجود دارد، باید موارد زیر ارائه شود:

در زمان حضور خود شخص: کپی پاسپورت با یادداشت اجازه حضور موقت او و ویزا، TIN

-در زمان عدم حضور وی: یک کپی از پاسپورت + سند اصلی  قدرت وکالت نماینده

3.1. اگر مالکان یک شخصیت حقوقی خارجی هستند، آنگاه ضروری است که موارد زیر ارائه شود:

– اقتباسی از ثبت تجارت شخصیت حقوقی خارجی، در محل ثبت­ نام و یا سند دیگری که فعالیت شخصیت حقوقی را تایید می­کند (این اقتباس باید شامل: نام کامل شخصیت حقوقی، مکان، و افرادی که حق امضا از سوی شخصیت حقوقی را دارند باشد). این بیانیه پس از یک سال از ارائه داده ­ها اعتبار دارد.

– حق وکالت نماینده

– یک کپی از گواهی ثبت نام (در مواردی که اطلاعات کافی در بیانیه وجود ندارد)

– یک کپی از حق امتیاز (در مواردی که اطلاعات کافی در بیانیه وجود ندارد)

– یک کپی از تفاهم نامه همکاری (در مواردی که اطلاعات کافی در بیانیه وجود ندارد).

مالکان می­توانند خود اسناد تاسیس را فراهم کنند و یا اینکه از شخص ثالث (مراکز مشاوره، شرکت­های حقوقی، و ..) کمک بگیرند. شما می­توانید با نزدیک­ترین بخش تجارت و صنعت، که متخصصان آن مدارک لازم و قراردادهای اصولی فراهم می‌کنند، تماس بگیرید. مالکان می­توانند از فرم­های استاندارد اسناد مورد نیاز، که در وب سایت­های رسمی وزارت دادگستری موجود هستند استفاده کنند.

http://www.minjust.uz/ru/interactive/documents/

یک شرکتی که با همکاری سرمایه­ گذار خارجی به تازگی تاسیس شده، نیازمند دریافت وضعیت شخصیت حقوقی و حق انجام فعالیت­ها پس از ثبت نام است. فرآیند ثبت­ نام بستگی به موقعیت شرکت در حال تاسیس ندارد (FDI یا FIC). در هر دو حالت، ثبت­ نام به وسیله مراکز واحد ارائه خدمات عمومی به نهادهای کسب و کار انجام می­شود. این ارائه خدمات بر اساس قانون «تک پنجره» است.

در صورتی که مالک شخصیت حقوقی است، ضروی است که با مراکزی که قانون «تک پنجره» اجرا می­شود و در نزدیکی محل حضور مالک است تماس برقرار کرد و اگر مالک شخصیت حقیقی است، باید با محل سکونت دائمی وی تماس برقرار کرد. از 1 آپریل 2017، یک شرکت می‌تواند از طریق اینترنت و سیستم خودکار برای ثبت نام واحدهای تجاری ادغام شده در خدمات تعاملی دولت اقدام کند.

حقوق سرمایه­ گذاران خارجی

یک سرمایه­ گذار خارجی این حقوق را دارد:

– تعیین میزان، انواع و مسیر سرمایه­ گذاری به صورت مستقل

– عقد قرارداد با شخصیت­های حقوقی و حقیقی برای اجرای فعالیت­های سرمایه­ گذاری

– مالکیت استفاده و انتقال سرمایه خود و نتایج فعالیت­های سرمایه­ گذاری نیز از دیگر حقوق آنها است. بر اساس تصمیم سرمایه­ گذار خارجی، حق مالکیت، استفاده و انتقال سرمایه ­ها به شخصیت­های حقیقی و حقوقی بر اساس قوانین جمهوری ازبکستان تعیین می‌شود.

– شرکت­های خارجی به صورت مستقل می­توانند برای حق ثبت اختراع ابزارهای تولید شده در جمهوری ازبکستان، مدل­های مورد استفاده و طرح­های صنعتی ایجاد شده در نتیجه فعالیت­های سرمایه­ گذاری در جمهوری ازبکستان تصمیم‌گیری کنند.

– به صورت مستقل و آزادانه می­توانند درآمد حاصل از فعالیت­های سرمایه­ گذاری خود را منتقل کنند (بازگشت مجدد درآمد مانعی ندارد).

– حق جذب بودجه از طریق وام و قرض گرفتن از جمهوری ازبکستان را دارند.

– توانایی استفاده از بودجه برای ارز ملی در حساب­های خود، جهت خرید ارز خارجی در بازارهای نرخ ارز داخلی را نیز دارند.

– کسب حق برخورداری از زمین، در موارد و شرایطی که قانون تعیین کرده است.

– توانایی استفاده از دارایی و هرگونه حقوق دارایی برای دریافت انواع تعهدات را نیز دارند. این تعهدات با هدف افزایش وجوه قرض بر اساس قوانین جمهوری ازبکستان صورت می­گیرد.

– دریافت جبران خسارت کافی در مواردی که برای سرمایه­ گذاری و دیگر دارایی­ها مطالبه می­شود.

– حق دریافت غرامت در نتیجه اقدامات غیرقانونی (عدم اقدام) و تصمیم­های ارگانهای دولتی و دولت محلی و مقامات آنها را نیز دارند.

– در جمهوری ازبکستان هیچ محدودیتی در زمینه سرمایه­ گذاری برای صنایع و مناطقی که سرمایه ­های خارجی به سوی آن هدایت می‌شود وجود ندارد.

روند تعیین مالیات بر درآمد شخصیت­های حقیقی و حقوقی که در قلمرو جمهوری ازبکستان قرار دارند:

شخصیت حقیقی که به صورت دائمی در جمهوری ازبکستان ساکن است و یا اینکه بیشتر از ۱۸۳ روز در آن زندگی کرده است و یا اینکه در طول یک دوره ۱۲ ماهه­ای که از ابتدا تا انتهای سال مالی طول کشیده در ازبکستان بوده است، به عنوان ساکن جمهوری ازبکستان تلقی می­شود.

شخصیت‌های حقیقی که ساکن جمهوری ازبکستان نیستند، بر اساس درآمد حاصل از منابع ازبکستان مالیات می­دهند. موقعیت مشابهی برای تعیین مالیات شخصیت­های حقوقی خارجی وجود دارد، بنابراین ساکن جمهوری ازبکستان یک شخصیت حقوقی است که در ازبکستان تاسیس شده است و یا اینکه دفتر مرکزی آن در ازبکستان قرار دارد و سایر دفترهای آن در خارج ازبکستان است.

اشخاص حقوقی که ساکن جمهوری ازبکستان نیستند، بر اساس درآمد (منفعت) به دست آمده از منابع ازبکستان مالیات می­دهند. در عین حال جمع‌آوری مالیات و عوارض از اشخاص حقیقی و حقوقی خارجی را می­توان حذف و یا محدود کرد، این حذف و یا محدود کردن مشابه با ارزیابی­ های تعیین شده در رابطه با شخصیت­های حقیقی و حقوقی جمهوری ازبکستان تعیین می‌شود.

سرمایه­ گذاری­های خارجی و دیگر دارایی‌های سرمایه­ گذاران خارجی جمهوری ازبکستان، به وسیله قانون «ضمانت و ارزیابی محافظت از حقوق سرمایه­ گذاران خارجی» حمایت می‌شود و به عنوان بخشی از ملی سازی در نظر گرفته نمی­شود.

سیستم مالیات رایج

1. مالیات بر درآمد شرکت:

  • مالیات بر درآمد شرکت برای: بانک­های تجاری، تولیدکنندگان سیمان، گرانول پلی­اتیلن، اپراتورهای تلفن همراه -20 درصد است.
  • مالیات بر درآمد شرکت برای دیگر شخصیت‌های حقوقی -15 درصد است.

2. مالیات برای سود سهام و درآمد (برای ساکنان) -5 درصد است.

  • مالیات برای سود سهام و درآمد (برای غیر ساکنان) -10 درصد است.

3. VAT -15 درصد است.

4. مالیات درآمد شخصی -12 درصد است.

5. پرداخت اجتماعی یکپارچه -12 درصد است.

  • برای سازمان­های بودجه، شرکت­های دولتی و همچنین شخصیت‌های حقوقی با سهام دولتی، که سرمایه قانونی ۵۰ درصد یا بیشتر دارند؛ شخصیت­های حقوقی که سرمایه قانونی ۵۰ درصد یا بیشتر دارند و این سرمایه متعلق به شخصیت­های حقوقی با سهم دولتی ۵۰ درصد یا بیشتر است و تقسیمات ساختاری دارند، -25 درصد است.
  • برای دیگر پرداخت­ کنندگان -12 درصد است.

6. مالیات بر دارایی شخصیت­های حقوقی -2 درصد است.

7. مالیات بر زمین اشخاص حقوقی. لینک زیر نرخ­های ابتدایی مالیات زمین برای مناطق ازبکستان را ارائه می­کند (این نسخه به زبان روسی و ازبکی نیز وجود دارد).

پیوست شماره 16.

 http://lex.uz/ru/docs/4131693#4135034

8. مالیات آب. لینک زیر، نرخ­های مالیات برای استفاده از منابع آب در یک متر مکعب بر اساس انواع پرداخت کنندگان را ارائه می­کند (این نسخه به زبان روسی و ازبکی نیز وجود دارد).

پیوست شماره 14.

 http://lex.uz/ru/docs/4131693#4135034

اطلاعات درباره محدودیت­های تبدیل میزان سرمایه به ارز خارجی و اثر آن بر روی بازگشت سود

وجوه ارزی خارجی که متعلق به غیرمقیمانی است که در ازبکستان فعالیت می‌کنند، از طریق یک موسسه دائمی قابل انتقال به حساب­های خارج از کشور است. به عبارت دیگر، برای اولین بار پس از سال­ها بازگشت مجدد سود امکان­پذیر است. وجوه سرمایه­گذاری خارجی در حال حاضر از این موقعیت بهره می­برند.

بر اساس قانون جمهوری ازبکستان در زمینه ضمانت و معیارهایی برای محافظت حقوق سرمایه‌گذاران خارجی:

سرمایه­ گذاران خارجی ضمانت انتقال آزاد وجوه ارزی خارجی از جمهوری ازبکستان بدون هیچ محدودیتی را دریافت کرده ­اند. به شرطی که آنها مالیات و دیگر پرداخت­های تعهد شده را بر اساس قوانین مرتبط با موسسات جمهوری ازبکستان بپردازند. این انتقالات شامل:

-مبلغ ابتدایی یا مازاد برای حفظ و یا افزایش سرمایه­ گذاری خارجی؛

-درآمد حاصل از سرمایه­ گذاری­ها

-وجوه دریافتی از غرامت برای آسیب‌های مطابق با این قانون

-پرداختی­هایی که در قراردادهای اجرایی تایید شده­اند

-درآمد حاصل از فروش کل یا بخشی از سرمایه­ گذاری خارجی

-پرداختی­های به دست آمده از حل و فصل اختلافات که شامل هر گونه رای دادگاه و یا رای داوری می‌شود

-دستمزدها و دیگر پرداختی­ها به کارکنان

-وجود دریافتی از سایر منابع که مطابق با قانون است

در راستای مطابقت با هنجارهای قوانین بین­ المللی، دولت ممکن است بر اساس شرایط زیر بازگشت سود را برای سرمایه­ گذار خارجی متوقف کند:

-اقدامات قانونی بدون تبعیض در مواردی که شامل ورشکستگی یک شرکت با سرمایه­ گذاری خارجی است و یا محافظت از حقوق بستانکاران؛

-اقدامات جنایی و یا تخلفات اداری که توسط سرمایه‌گذاران حقیقی خارجی یا دیگران صورت می­گیرد، باید بر اساس رای دادگاه و یا داوری متوقف شوند (ماده ۷ ضمانت از انتقال وجوه)؛

-یک سرمایه‌گذار خارجی حق از بین بردن فعالیت­های سرمایه­ گذاری در جمهوری ازبکستان را بر اساس قوانین وضع شده دارد.

-پس از حذف فعالیت­های سرمایه­ گذاری، بدون اینکه تعصبی در انجام تعهدات سرمایه‌گذار خارجی در قبال جمهوری ازبکستان یا دیگر طلبکاران وجود داشته باشد، یک سرمایه‌گذار خارجی حق بازگشت سود آزاد به صورت نقدی و یا به صورت دارایی‌های حاصل شده در نتیجه حذف فعالیت­های سرمایه­ گذاری را دارد (ماده ۸). ضمانت از بازگشت سرمایه­ گذاری­های خارجی در ارتباط با توقف فعالیت­های سرمایه­ گذاری)

اطلاعات و جزئیات بیشتر قوانین جمهوری ازبکستان، در زمینه ضمانت و معیارهای محافظت از حقوق سرمایه‌گذاران خارجی را می­توان به زبان­های روسی و ازبکی در لینک زیر یافت:

 http://www.lex.uz/acts/8522

بر اساس ماده 10 حقوق سرمایه ­گذاران خارجی قانون جمهوری ازبکستان در زمینه سرمایه­ گذاری و سرمایه­گذار، مطابق با قوانین بین ­المللی جمهوری ازبکستان است و آنها حق اختیار آزادانه و مستقل در زمینه درآمد خود (از جمله بازگشت سود) را دارند به شرط اینکه مالیات­ها و سایر پرداخت­های تعهد شده در نتیجه فعالیت‌های سرمایه‌گذاری را بپردازند.

برای جزئیات بیشتر در زمینه قانون جمهوری ازبکستان برای سرمایه‌گذاری خارجی، می­توان به لینک زیر مراجعه کرد که به زبان‌های روسی و ازبکی ارائه شده هست:

http://lex.uz/ru/docs/7452

در گذشته مهم­ترین مانع برای جذب سرمایه­  گذاری، عدم تبدیل ارز ملی و عدم بازگشت سود بود. محدودیت شدید در زمینه تبدیل ارز، سیستم اداری غیر شفاف برای تنظیم بازار ارز خارجی، همچنین کسب سودهای ناکارآمد و ترجیحات منجر به زوال بسیار زیاد در فضای سرمایه گذاری شد.

امضای حکم ریاست جمهوری برای «اولویت اقدامات برای آزادسازی سیاست نرخ ارز» در تاریخ 2 سپتامبر ۲۰۱۷، این مشکل را که سال‌ها وجود داشت حل کرد. امضای این حکم به کمک بانک مرکزی، منجر به لغو مقررات اداری بازار ارز شد و دسترسی آزاد و بدون محدودیت برای تبدیل ارز ایجاد کرد، همچنین تا تاریخ 5 سپتامبر 2017، تنزیل قیمت متناظر در برابر دلار آمریکا از ۴۲۱۰ بر اساس نرخ بازار به ۸۳۰۰ تا یک دلار رسید.

بر اساس حکم ۵۱۷۷ ریاست جمهوری در تاریخ 2/07/2017، در راستای «اولویت اقدامات برای آزادسازی سیاست نرخ ارز» :

 شخصیت­های حقوقی ازبکستان می­توانند بدون محدودیت از بانک­های تجاری ارز خارجی دریافت کنند تا برای فعالیت­های بین­ المللی (واردات کالاها، کار و خدمات، بازگشت سود، پرداخت وام، پرداخت هزینه ­های سفر و دیگر انتقالات غیر تجاری) هزینه کنند.

شما می­توانید جهت آگاهی از این حکم به لینک زیر که به زبان روسی و ازبکی ارائه شده است مراجعه کنید:

http://lex.uz/docs/3326423

اسناد مورد نیاز دولت برای ثبت نام شرکت های با مشارکت سرمایه خارجی

  • فرم درخواست (درخواست الکترونیک – در طول ثبت نام اینترنتی).
  • اصل اسناد انتخابی به زبان منطقه (یک کپی).
  • یک کپی از اسناد پرداخت در زمینه پرداخت مبلغ تعیین شده توسط دولت.
  • در زمان ثبت نام اینترنتی: رضایت هر مالک از ازبکستان برای پیوستن به گروه الزامیست (تایید به وسیله ایمیل صورت می­گیرد).
  • در زمان ثبت نام اینترنتی: در خواست گواهینامه برای امضای دیجیتالی از تمام مالکان خارجی الزامیست.
  • در زمان ثبت نام حضوری: وکالتنامه (برای سرمایه­گذاران خارجی که به زبان منطقه ترجمه و قانونی شده است) برای مواردی که اسناد ثبت نام به وسیله نماینده انتخابی ارائه می­شود.

از طریق سیستم خودکار، درخواست­ برای ثبت نام دولتی شرکت­های سرمایه­ گذاری خارجی، شرکت­های با سرمایه خارجی و دیگر اشخاص حقوقی که مالکان آن شهروند جمهوری ازبکستان نیستند ارسال می­شود و باید شامل امضای الکترونیکی (EDS) این اشخاص باشد.

شرکت پس از ثبت نام دولتی، یک حساب پرداخت مستقل در موسسات بانکی باز می­کند. بانک باید یک کارت اعتباری که نمونه امضای رئیس حسابداری و مهر آن (در صورت وجود مهر) را دارد ارائه کند.

فرآیند باز کردن حساب بانکی در جمهوری ازبکستان

مصوبه هیئت مدیره بانک مرکزی (شماره 1948-12 در تاریخ 24/03/2017)، اصلاحات و دستورالعمل های بیشتری در زمینه باز کردن حساب بانکی در بانک های جمهوری ازبکستان معرفی نموده است. مصوبه کابینه وزیران در زمینه «معیارهای اجرای مصوبه ریاست جمهوری ازبکستان» به شماره 66 در تاریخ 9/2/2017 اجرا شد. این مصوبه در تطابق با مصوبه «توسعه سیستم­های ثبت ­نام دولتی و ثبت­ نام نهادهای کارآفرینی» به شماره RP-2646 در تاریخ 28 اکتبر 2016 است.

در حال حاضر نهادهای عمده فروشی می­توانند هر بانکی را برای باز کردن حساب­های اولیه و ثانویه انتخاب کنند.

ساکنان- نهادهای حقوقی که نهادهای کسب و کار هستند، برای باز کردن حساب نیازی به ارائه  کپی گواهینامه ثبت­ نام دولتی و کپی­ های دیگر (اسناد محضری) اسناد موجود ندارند. بانک­ها اطلاعات خود را از «سیستم خودکار ثبت نام دولتی و ثبت نام نهادهای کارآفرینی» دریافت می‌کنند. در صورت وجود مهر، برای باز کردن حساب مورد استفاده قرار می­گیرد.

در صورت تقاضای ساکنان، اسناد زیر جهت باز کردن حساب سپرده برای ارز ملی ارائه می­شوند، نهادهای حقوقی که نهادهای کسب و کار هستند، کارآفرینان فردی و همچنین مزارع دهقانی در این دسته قرار می­گیرند:

1) درخواست افتتاح حساب بر اساس فرم تعیین شده؛

2) کارآفرینانی که تمایل دارند برای فعالیت‌های تجاری کالا وارد کنند باید: یک کپی از گواهینامه ثبت­ نام دولتی برای وارد کردن کالا جهت انجام فعالیت­های تجاری ارائه دهند که از سوی مقامات مالیاتی در محل اقامت صادر شده است؛

3) یک کپی از گواهینامه ثبت­نام دولتی؛

4) دو کپی از کارت‌های محضری با نمونه امضا و لغو اشتراک بر اساس فرم تعیین شده؛

5) برای شخصیت­های حقوقی ساکن که درگیر فعالیت تجاری هستند: اسناد نمایندگی (اسناد نمایندگی برای حق امتیاز)، و همچنین کپی محضری از اصلاحات اضافه شده باید ارائه شود؛

6) ارائه سندی مبنی بر تایید هویت فردی که اختیار امضای اسناد مرتبط با تسویه حساب پولی از سوی مشتری را دارد (یک پاسپورت و یا سندی که جایگزین آن باشد). یک کپی پس از نشان دادن شناسنامه به بانک ارائه می­شود. برای جزئیات بیشتر مراجعه شود به:

https://www.norma.uz/novoe_v_zakonodatelstve/dlya_otkritiya_scheta_v_banke_uchreditalniye_dokumenty_ne_nujny

 

 

 

 

 


[1] Guyohnoma  )نوعی مجوز (

واه